Warsztat doskonalący - kierunki i trendy w rozwoju systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności/produktu

Warsztat opiera się o zmiany zachodzące w najważniejszych standardach dotyczących bezpieczeństwa żywności/produktu (ISO 22000, FSSC 22000, IFS Food, IFS HPC, IFS PACSecure, BRC GS for Food Safety, BRC GS Packaging Materials, BRC GS Consumer Products) – dając możliwość przećwiczenia i przedyskutowania tematów z tego zakresu.

Podstawą szkolenia są zmiany zachodzące w najważniejszych standardach dotyczących bezpieczeństwa żywności/produktu (ISO 22000, FSSC 22000, IFS Food, IFS HPC, IFS PACSecure, BRC GS for Food Safety, BRC GS Packaging Materials, BRC GS Consumer Products) – dając możliwość przećwiczenia i przedyskutowania tematów z tego zakresu.

Poruszane tematy:

  • Kultura bezpieczeństwa i jakości żywności/produktu wg wytycznych GFSI,
    food defence/food fraud.
  • Zarządzanie alergenami.
  • Gotowość i reagowanie na sytuacje awaryjne, incydenty.
  • Zarządzanie środowiskiem mikrobiologicznym.
  • Działania doskonalące w oparciu o analizę przyczyn źródłowych problemów i niezgodności.
  • Zapobieganie marnowaniu żywności.
  • Nadzorowanie ciał obcych, zarządzanie infrastrukturą.

Odbiorcy szkolenia:

  • Pełnomocnicy systemów zarzadzania bezpieczeństwem żywności/produktu (opakowania, dobra konsumenckie).
  • Liderzy i członkowie zespołów ds. bezpieczeństwa żywności/produktu.

Prowadzący:

Artur Wawrzynowski

Mgr inż. chemii nieorganicznej i ceramiki (Wydział Chemiczny Politechniki Warszawskiej). Ponad 10-letnie doświadczenie na wysokich stanowiskach menedżerskich (dyrektor techniczny, prezes), Audytor wiodący ISO 9001, ISO 45001 (ok. 1000 dni audytowych). Trener i autor szkoleń z zakresu systemów zarządzania (ponad 1500 dni szkoleniowych) – ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 28000, 45001, AQAP. Doradca biznesowy w zakresie systemów zarządzania (ponad 1400 dni doradczych)„Systemowiec” z charakteru. Specjalista w zakresie zarządzania ryzykiem biznesowym przekonany o słuszności słów Kaoru Ishikawy: „Firma nie jest ani lepsza ani gorsza niż pracownicy, którzy ją tworzą”. Po pracy – płetwonurek, podróżnik, „pożeracz” książek.

Podstawą szkolenia są zmiany zachodzące w najważniejszych standardach dotyczących bezpieczeństwa żywności/produktu (ISO 22000, FSSC 22000, IFS Food, IFS HPC, IFS PACSecure, BRC GS for Food Safety, BRC GS Packaging Materials, BRC GS Consumer Products) – dając możliwość przećwiczenia i przedyskutowania tematów z tego zakresu.

Poruszane tematy:

  • Kultura bezpieczeństwa i jakości żywności/produktu wg wytycznych GFSI,
    food defence/food fraud.
  • Zarządzanie alergenami.
  • Gotowość i reagowanie na sytuacje awaryjne, incydenty.
  • Zarządzanie środowiskiem mikrobiologicznym.
  • Działania doskonalące w oparciu o analizę przyczyn źródłowych problemów i niezgodności.
  • Zapobieganie marnowaniu żywności.
  • Nadzorowanie ciał obcych, zarządzanie infrastrukturą.

Odbiorcy szkolenia:

  • Pełnomocnicy systemów zarzadzania bezpieczeństwem żywności/produktu (opakowania, dobra konsumenckie).
  • Liderzy i członkowie zespołów ds. bezpieczeństwa żywności/produktu.

Prowadzący:

Artur Wawrzynowski

Mgr inż. chemii nieorganicznej i ceramiki (Wydział Chemiczny Politechniki Warszawskiej). Ponad 10-letnie doświadczenie na wysokich stanowiskach menedżerskich (dyrektor techniczny, prezes), Audytor wiodący ISO 9001, ISO 45001 (ok. 1000 dni audytowych). Trener i autor szkoleń z zakresu systemów zarządzania (ponad 1500 dni szkoleniowych) – ISO 9001, 14001, 22000, 27001, 28000, 45001, AQAP. Doradca biznesowy w zakresie systemów zarządzania (ponad 1400 dni doradczych)„Systemowiec” z charakteru. Specjalista w zakresie zarządzania ryzykiem biznesowym przekonany o słuszności słów Kaoru Ishikawy: „Firma nie jest ani lepsza ani gorsza niż pracownicy, którzy ją tworzą”. Po pracy – płetwonurek, podróżnik, „pożeracz” książek.