Szkolenie IFS Food Defence dla branży spożywczej

Podstawą szkolenia są wymagania standardów IFS, BRC oraz normy ISO 22002-1.

Podstawą szkolenia są wymagania standardów IFS, BRC oraz normy ISO 22002-1, która jest zbiorem dobrych praktyk w schemacie certyfikacji FSSC 22000, a przede wszystkim wymagania specyfikacji PAS 96:2017 „Guide to protecting and defending food and drink from deliberate attack”.

Przypadki sabotażu ukierunkowanego na bezpieczeństwo żywności lub incydenty prowadzące do przerwania ciągłości zaopatrzenia w żywność to ta sfera zagrożeń, na którą większość firm nie jest gotowa. Procedury przeciwdziałania takim zdarzeniom nazwano ochroną żywności - Food defense.

Poruszane tematy:

  • Jak oceniać ryzyko – identyfikować krytyczne punkty dotyczące bezpieczeństwa w łańcuchu powstawania żywności?
  • Jak ograniczyć ryzyko skażenia wyrobu, aktów sabotażu?
  • Jak zarządzać sytuacjami kryzysowymi?
  • Jak budować świadomość pracowników?

Odbiorcy szkolenia:

  • Pełnomocnicy systemów zarzadzania bezpieczeństwem żywności.
  • Liderzy i członkowie zespołów ds. bezpieczeństwa żywności.

Prowadzący:

Dominik Lisiewski

Audytor wiodący i trener DNV. Absolwent Politechniki Łódzkiej
Politechniki Łódzkiej, Wydziału Chemii Spożywczej i Biotechnologii, doświadczony konsultant w zakresie wdrażania, utrzymywania i doskonalenia systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Od 2000 roku audytor wiodący systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, autor i wykładowca szkoleń z zakresu systemu HACCP i systemu zarządzania jakością oraz standardów IFS, BRC, BRC Packaging, ISO 22000:2005, FSSC 22000.

 

Podstawą szkolenia są wymagania standardów IFS, BRC oraz normy ISO 22002-1, która jest zbiorem dobrych praktyk w schemacie certyfikacji FSSC 22000, a przede wszystkim wymagania specyfikacji PAS 96:2017 „Guide to protecting and defending food and drink from deliberate attack”.

Przypadki sabotażu ukierunkowanego na bezpieczeństwo żywności lub incydenty prowadzące do przerwania ciągłości zaopatrzenia w żywność to ta sfera zagrożeń, na którą większość firm nie jest gotowa. Procedury przeciwdziałania takim zdarzeniom nazwano ochroną żywności - Food defense.

Poruszane tematy:

  • Jak oceniać ryzyko – identyfikować krytyczne punkty dotyczące bezpieczeństwa w łańcuchu powstawania żywności?
  • Jak ograniczyć ryzyko skażenia wyrobu, aktów sabotażu?
  • Jak zarządzać sytuacjami kryzysowymi?
  • Jak budować świadomość pracowników?

Odbiorcy szkolenia:

  • Pełnomocnicy systemów zarzadzania bezpieczeństwem żywności.
  • Liderzy i członkowie zespołów ds. bezpieczeństwa żywności.

Prowadzący:

Dominik Lisiewski

Audytor wiodący i trener DNV. Absolwent Politechniki Łódzkiej
Politechniki Łódzkiej, Wydziału Chemii Spożywczej i Biotechnologii, doświadczony konsultant w zakresie wdrażania, utrzymywania i doskonalenia systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Od 2000 roku audytor wiodący systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, autor i wykładowca szkoleń z zakresu systemu HACCP i systemu zarządzania jakością oraz standardów IFS, BRC, BRC Packaging, ISO 22000:2005, FSSC 22000.