E-learning: Fundamentals in Food Safety Management Systems (FSMS) Seria I (j. angielski)
Modułowe szkolenie e-learningowe o łącznym czasie trwania czterech godzin, obejmujące podstawy systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Szkolenie omawia podstawy, takie jak dobre praktyki higieniczne (GHP), dobre praktyki rolnicze (GAP) i dobre praktyki produkcyjne (GMP), czyli tzw. programy wstępne (PRP), a także analizę zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP).
To interaktywne szkolenie e-learningowe składa się z 4 modułów, z których każdy trwa od 30 do 60 minut.
Kurs zawiera praktyczne przykłady oraz umożliwia przetestowanie nowo zdobytej wiedzy w interaktywny sposób. Każdy moduł kończy się podsumowaniem i quizem. Aby przejść do kolejnego modułu, wymagany jest wynik na poziomie 75% w quizie.
Dodatkowe korzyści:
-
Dostęp do materiałów szkoleniowych wzbogaconych o unikalne dane z analizy big data, opartej na naszej bazie milionów audytów na całym świecie;
-
Bezpłatny dostęp do internetowego narzędzia samooceny, które pozwala szybko wdrożyć i przećwiczyć zdobytą wiedzę oraz ocenić wyniki firmy względem konkretnych norm systemów zarządzania.
Cele szkolenia:
Uczestnicy, którzy pomyślnie ukończą wszystkie moduły, zdobędą wiedzę na temat podstaw systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności, ze szczególnym uwzględnieniem:
-
Kluczowych definicji;
-
Programów wstępnych (PRP);
-
Analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP).
Odbiorcy:
Szkolenie jest odpowiednie dla:
-
Specjalistów ds. bezpieczeństwa żywności, menedżerów ds. zrównoważonego rozwoju, kadry kierowniczej i wszystkich osób zainteresowanych systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności;
-
Trenerów i konsultantów poszukujących wiedzy na temat normy ISO 22000:2018.