Szkolenie IFS Food Fraud zafałszowania żywności dla branży spożywczej

Podstawą szkolenia jest zapewnienie autentyczności produktu, które stało się jednym z podstawowych wyzwań podmiotów działających na rynku spożywczym.

Zapewnienie autentyczności produktu, stało się jednym z podstawowych wyzwań podmiotów działających na rynku spożywczym. Wydłużające się łańcuchy dostaw, zwiększona presja na cenę zakupu, oraz fluktuacje cen surowców powodują zwiększone ryzyko fałszowania ich przez dostawców.
Kolejne systemy bezpieczeństwa żywności – IFS, BRC, FSSC 22000 wprowadzają obowiązek przeprowadzenia oceny zagrożeń dla wszystkich surowców pod kątem możliwości potencjalnego zafałszowania w celu zapewnienia, że wytwarzane produkty są zgodne z wymaganiami prawnymi oraz stosownymi specyfikacjami.

Poruszane tematy:

  • Jak identyfikować zagrożenia, oceniać ryzyko i identyfikować krytyczne punkty dotyczące zafałszowania żywności w łańcuchu dostarczania żywności ze szczególnym naciskiem na proces zakupów?
  • Jak ograniczyć ryzyko zafałszowania wyrobu?
  • Jak budować świadomość pracowników w zakresie ochrony żywności przed jej fałszowaniem?

Odbiorcy szkolenia:

  • Pełnomocnicy systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.
  • Liderzy i członkowie zespołów ds. bezpieczeństwa żywności.

Prowadzący:

Dominik Lisiewski

Audytor wiodący i trener DNV. Absolwent Politechniki Łódzkiej
Politechniki Łódzkiej, Wydziału Chemii Spożywczej i Biotechnologii, doświadczony konsultant w zakresie wdrażania, utrzymywania i doskonalenia systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Od 2000 roku audytor wiodący systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, autor i wykładowca szkoleń z zakresu systemu HACCP i systemu zarządzania jakością oraz standardów IFS, BRC, BRC Packaging, ISO 22000:2005, FSSC 22000.

 

Zapewnienie autentyczności produktu, stało się jednym z podstawowych wyzwań podmiotów działających na rynku spożywczym. Wydłużające się łańcuchy dostaw, zwiększona presja na cenę zakupu, oraz fluktuacje cen surowców powodują zwiększone ryzyko fałszowania ich przez dostawców.
Kolejne systemy bezpieczeństwa żywności – IFS, BRC, FSSC 22000 wprowadzają obowiązek przeprowadzenia oceny zagrożeń dla wszystkich surowców pod kątem możliwości potencjalnego zafałszowania w celu zapewnienia, że wytwarzane produkty są zgodne z wymaganiami prawnymi oraz stosownymi specyfikacjami.

Poruszane tematy:

  • Jak identyfikować zagrożenia, oceniać ryzyko i identyfikować krytyczne punkty dotyczące zafałszowania żywności w łańcuchu dostarczania żywności ze szczególnym naciskiem na proces zakupów?
  • Jak ograniczyć ryzyko zafałszowania wyrobu?
  • Jak budować świadomość pracowników w zakresie ochrony żywności przed jej fałszowaniem?

Odbiorcy szkolenia:

  • Pełnomocnicy systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.
  • Liderzy i członkowie zespołów ds. bezpieczeństwa żywności.

Prowadzący:

Dominik Lisiewski

Audytor wiodący i trener DNV. Absolwent Politechniki Łódzkiej
Politechniki Łódzkiej, Wydziału Chemii Spożywczej i Biotechnologii, doświadczony konsultant w zakresie wdrażania, utrzymywania i doskonalenia systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.
Od 2000 roku audytor wiodący systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, autor i wykładowca szkoleń z zakresu systemu HACCP i systemu zarządzania jakością oraz standardów IFS, BRC, BRC Packaging, ISO 22000:2005, FSSC 22000.